Huitfeldt trakk fram NRK-serie: – Den som tror ting var bedre før, tar feil

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) avviser at norske politikere har ikke blitt mer korrupte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) avviser at norske politikere har ikke blitt mer korrupte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var skandaler før også, mener Huitfeldt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anniken Huitfeldt (Ap) mener det har vært for mange skandaler i norsk politikk den siste tiden. Men hun avviser at alt var bedre før.

– Den som tror at det var bedre før, tar feil, sa den tidligere utenriksministeren i sitt avsluttende innlegg til kontrollkomiteen på Stortinget tirsdag.

Hun trakk så fram NRK-serien «Makta», som tar for seg Gro Harlem Brundtlands inntog i politikken og maktspill i Arbeiderpartiet på slutten av 1970-tallet.

I serien møter man også Ap-veteranene Bjartmar Gjerde og Einar Førde, som begge ble utnevnt til NRK-sjef etter lang fartstid i politikken.

– Den gang utnevnte man folk på helt andre måter enn det vi gjør i dag. Så den som tror at norske politikere blir mer og mer korrupte eller utnevner sine venner, den tar feil, understreket Huitfeldt.

Hun snakket også om forskjellen på Norge og USA og hvorfor tilliten i det norske samfunnet er større.

– Det viktigste nå er å lage felles regler for alle. Og at Norge skånes for den politiseringen man har sett i USA. Vi har sammen ansvar for å gjenskape tillit til politikken.