Venezia tar inngangspenger fra neste år

Turister fyller kafeene på Markusplassen i Venezia. Fra neste år må besøkende på dagstur booke på forhånd og betale inngangspenger til byen.
Turister fyller kafeene på Markusplassen i Venezia. Fra neste år må besøkende på dagstur booke på forhånd og betale inngangspenger til byen. Foto: Luca Bruno / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezia skal fra neste år begynne å ta inngangspenger fra besøkende som kommer på dagstur til byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye bestemmelsen som innføres fra 16. januar, har som formål å få bedre oversikt over den enorme tilstrømmingen av besøkende, særlig i høysesongen.

Innbyggere i byen har lenge klaget på at myndighetene aktivt promoterer masseturisme i en by der trengselen i de trange gatene og ved de viktigste attraksjonene er enorm. Ofte kommer 100.000 turister på dagstur, flere enn det bor mennesker i byens sentrum.

Det er først og fremst turister på dagstur, inkludert cruiseturister, som nesten ikke etterlater seg penger i byen, som må betale inngangspenger. Innbyggere i Veneto-regionen og turister som har booket hotell, slipper å betale.

Billettprisen blir på opptil 10 euro og må betales på forhånd. De som booker tidlig, slipper billigere, mens de som prøver å ta seg inn i byens historiske sentrum uten å betale, risikerer en bort på 50 til 300 euro.