Dette sier prinsesse Märtha Louise etter VGs avsløring

Lørdag 31. august i år skal prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifte seg i Geiranger.
Lørdag 31. august i år skal prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifte seg i Geiranger. Foto: Carina Johansen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise mener det er en type vendetta mot Durek Verrett som har pågått ganske lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag delte VG en artikkel der sjaman Durek Verretts søster og halvbror uttaler at de er overbevist om at deres og Verretts mor, Veruscha Urquhart, er på kontrakt med Se og Hør.

Ukebladets sjefredaktør, Ulf André Andersen, bekrefter overfor VG at Se og Hør har hatt kontakt med Verretts mor gjennom en lang periode, men han vil ikke uttale seg om opplysningene VG har fått fra Durek Verretts familiemedlemmer.

Han avviser påstandene fra Märtha Louise

Se video: Kongen fikk salen til å le

– Er dette lovlig?

Søndag kveld publiserer VG en ny artikkel.

Prinsesse Märtha Louise hevder Se og Hør utnytter Dureks mor, og sammenligner det med hvordan ukebladet i flere år betalte kronprinsesse Mette-Marits far Sven O. Høiby for eksklusive oppslag. Hun mener det er en type vendetta mot Durek som har pågått ganske lenge.

– Er dette lovlig? Og ses dette på som innenfor god presseskikk eller presseskikk i det hele tatt, spør hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se og Hør har flere ganger publisert artikler der sjamanens mor uttaler seg. Blant sakene som er trykket på forsiden, finner vi artikler med titler som «Dureks ukjente mamma lever ensom og forlatt» og «Sviktet av Durek».

– Da jeg så artikkelen. Jeg ble kvalm. Märtha måtte holde meg fast. Jeg bare gråt og gråt, sier Durek, til VG.

– Hoppet på med piggsko

TV 2s kongehusekspert, Ole Jørgen Schulsrud-Hansen tror saken kan få konsekvenser for omdømmet til sjamanen.

– Dette er en sak som i eneste omfang kan få et positivt utfall for ham. Det fremstår i artiklene som at det pågår en heksejakt, eller en sjamanjakt, med mål om å stille Verrett i et verst tenkelig lys, sier han til TV 2.

Trond Blindheim er omdømmeekspert, og underviser ved Høyskolen Kristiania. Han mener Durek Verrett har fått så mye pepper, at det er på tide at noen tar ham i forsvar, selv om det trolig ikke vil ha noen nevneverdig effekt.

– Jeg tror ikke det påvirker hvordan folk tenker om ham, verken i positiv eller negativ forstand. Men han har blitt hoppet på med piggsko så lenge nå, at jeg tror at de som er skeptiske til ham, kanskje også tenker at det er nok, sier Blindheim til TV 2.