Fortsatt skyhøy vekst i leiemarkedet – prisene opp 8 prosent på ett år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Husleieindeksen for tredje kvartal i 2023 viser kraftige prisøkninger sammenlignet med samme periode i fjor. På landsbasis har leieprisene økt med 8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennomsnittprisen for å leie bolig i Norge var 11.838 kroner i årets tredje kvartal, en økning på 8,16 prosent fra samme periode i fjor.

– Økningen i leieprisene er fortsatt skyhøye og langt over normalen. Mange leietakere opplever at de har fått én ekstra månedsleie å betale i året. Hvis vi skal snakke om «vanlige folk», slik Støre-regjeringen liker å gjøre, så er det i leiemarkedet man møter nettopp dem. Prisøkningene rammer mange av dem hardt, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

De store byene ser lignende vekst. I Oslo og Bergen steg leieprisene med henholdsvis 6,4 prosent og 7,4 prosent. Trondheim har en vekst på 5,4 prosent. Snittpris for å leie bolig i byene var henholdsvis 15.473, 11.162 og 11.472 kroner i måneden.

Spesielt sterk er veksten i Stavanger/Sandnes. Her har leieprisene gått opp med hele 12,1 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

En fersk undersøkelse gjort blant leietakere på Husleie.no sin plattform viser at nesten 60 prosent av leietakerne er mellom 20 til 39 år, og knapt halvparten er heltidsansatte. En firedel er studenter.