Anne Hathaway sier hun måtte til å kline med ti menn

Skuespiller Anne Hathaway (41) forteller om hvordan hun opplevde Hollywood tidlig i karrieren.
Skuespiller Anne Hathaway (41) forteller om hvordan hun opplevde Hollywood tidlig i karrieren. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ville ikke bli oppfattet som «vanskelig».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter #metoo har det vært en opprydning i flere bransjer, og Hollywood er uten tvil en av dem.

Nå har for eksempel intimitetskoordinatorer som skal passe på at skuespillerne er komfortable under innspilling av sexscener blitt mer og mer vanlig.

På 2000-tallet var det derimot annerledes. Det forteller skuespiller Anne Hathaway (41) om i et lengre intervju med V Magazine.

KK omtalte saken først i Norge.

Hathaway forteller om en hendelse på 2000-tallet hvor hun hadde fått en rolle, men måtte gjennomgå en såkalt «kjemitest» for å finne ut hvem hun skulle spille mot. Testen gikk ut på at hun måtte kline med ti ulike menn, for å se hvem av dem hun hadde best kjemi med.

– Jeg ble fortalt: «vi har ti gutter som kommer i dag, og du har fått rollen. Er det ikke spennende å skulle kline med dem alle sammen?» sier hun til magasinet, før hun fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tenkte: «Er det noe galt med meg?» fordi jeg synes ikke det var spennende. Jeg synes det hørtes ekkelt ut.

Hathaway skal ha vært veldig ung på denne tiden, og redd for å miste alt ved å bli stemplet som «vanskelig» i bransjen. Derfor skal hun ha latt som om hun synes det var spennende.

41-åringen utdypet ikke hvilken film det var snakk om, men poengterte at dette var i en helt annen tid, og at man nå vet bedre også i Hollywood.