Biff og blowjob-dagen er bedre enn Valentinsdagen

Illustrasjonsfoto: 14. mars er biff og blowjob-dagen.
Illustrasjonsfoto: 14. mars er biff og blowjob-dagen. Foto: NDAB Creativity / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forstå meg rett: den er fortsatt noe av det mest harry jeg vet om, men den er i alle fall inkluderende for oss single.

Stemmer: Inga Vinje Engvik
Redaksjonssjef, ABC Nyheter

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biff og blowjob-dagen har sin opprinnelse fra USA, og ble brukt første gang av radiovert Tom Birdsey i 2002. Formålet med dagen er at den skal fungere som et motsvar til Valentinsdagen som feires én måned før, den 14. februar.

Biff og blowjob-dagen 14. mars skal være guttas dag, da skal damene diske opp med biff og oralsex, siden gutta stiller med blomster, kort og sjokolade på Valentines.

Men Valentines er jo ikke damenes dag. Det er kjærlighetens dag. Parenes dag. Vi single må fortsatt kjøpe blomstene våre selv.

Biff og blowjob-dagen er harry og et resultat av en snever og generaliserende måte å tenke på. Ikke bare fordi den antar at alle kvinner er like glad i romantikk og den slags «kliss», men også fordi den antar at menn ikke er det. Biff og blowjob-dagen er heller ikke nødvendigvis bare «guttas dag».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men i motsetning til Valentinsdagen åpner i alle fall biff og blowjob-dagen opp for inkludering av single. Selv foretrekker jeg kanskje kake og klitoris-dagen 14. april, biff- og blowjob-dagens mindre kjente, men minst like harry, «søster». Men det er en annen sak.

For (samtykkende) sex er for alle (voksne), mens kjærlighet fortsatt er vanskelig for mange.

Ifølge tall fra SSB lever over én million nordmenn alene. I tillegg anslås det at tallet på single i Norge er på rundt 1,4 millioner.

«Selvstendig», «modig», «tøff» og «sterk» er bare et tonefall unna å egentlig bety «stakkarslig» og «patetisk».

Nå kan man jo leve alene og være i et forhold, og være singel og ikke bo alene, men tallene kalles «rekordhøye».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som en av de som både bor alene og er singel synes jeg at jeg selv og mine likesinnede kan gi oss selv en klem. For å være singel suger av og til.

Det suger å ikke ha noen å dele utgiftene med. Det suger å ikke ha noen å dele opp- og nedturer i hverdagen med. Og av og til suger det å måtte svare på spørsmål om (det ikke-eksisterende) kjærlighetslivet fra nysgjerrige «par-venner», eller gud forby, familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg suger det at ord som tilsynelatende er komplimenter, begynner å stikke litt. «Selvstendig», «modig», «tøff» og «sterk» er bare et tonefall unna å egentlig bety «stakkarslig» og «patetisk».

Og ja, det finnes også en egen «Single’s Day». Datoen er 11. november, eller 11/11. Men dagen er ikke annet enn en hån fra handelsstandens side, og en dårlig unnskyldning for å gi elleve prosent rabatt på tullete varer.

Jeg vil også ha det sagt at det naturligvis ikke er en selvfølge at man som singel får seg et ligg, verken på 14. mars, 14. april eller noen andre dager. Det gjelder både menn og kvinner – selv om det sikkert er verre for gutta, ref. debatten som har rast de siste ukene.

Men jeg tør likevel å påstå at det i dagens datingapp-samfunn er enklere å få seg et ligg, enn å finne kjærligheten.

(Stemmer er ABC Nyheters debattseksjon. Her skriver faste og sporadiske bidragsytere om nyhetsaktuelle temaer. Vi har også et samarbeid med den politiske nettavisen Altinget.no. Brenner du inne med en mening eller analyse, kan du sende teksten til stemmer@abcnyheter.no, så vil vi vurdere den).