Mallorca: Prisen på solsenger har skutt til værs

Illustrasjonsfoto: Prisen på solsenger i Alcudia på Mallorca har skutt til værs.
Illustrasjonsfoto: Prisen på solsenger i Alcudia på Mallorca har skutt til værs. Foto: Mitya-africa / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har hatt en prisøkning på 40 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har blitt dyrere å reise etter pandemien. Ikke bare har flybillettene og hotellene blitt dyrere, men også prisen på mat og drikke har økt i typiske «syden-land».

Nå har det kommet et nytt prissjokk for norske turister på den norske feriefavoritten Alcudia på Mallorca. Der har de nemlig satt opp prisen på solsenger med 40 prosent.

Det skriver Flysmart24.

Skal man ha det litt behagelig på stranden der i sommer må man ut med 18,20 euro for to solsenger og en parasoll. Det tilsvarer omtrent 210 kroner. Et par på to ukers sydenferie må derfor ut med nesten 3000 kroner bare i solsenger.

Tidligere kostet det 6,50 euro for en solseng, nå er prisen altså 9,10 euro – 40 prosent dyrere.

Dette har naturligvis folk reagert på, og i sosiale medier har folk til og med sagt at de kommer til å droppe Mallorca på grunn av prisøkningen.

Dette har ført til at ordfører Fina Linares i forrige uke gikk ut og forsvarte prisøkningen, og sa at de opprinnelige prisene ble satt i 2016, og at de ikke hadde blitt endret før nå.