Putin går med på å trekke ut russiske styrker fra flere armenske regioner

Vladimir Putin har gått med på å trekke russiske styrker ut av flere armenske regioner. Foto: Evgenia Novozhenina / AP / NTB
Vladimir Putin har gått med på å trekke russiske styrker ut av flere armenske regioner. Foto: Evgenia Novozhenina / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin har gått med på å trekke russiske styrker og grensevakter ut av ulike deler av Armenia etter en forespørsel fra statsminister Nikol Pasjinjan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den armenske statsministeren har bedt russiske grensevakter om å forlate sine stillinger ved landets hovedflyplass i Jerevan fra og med 1. august, ifølge Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

– Høsten 2020 ble våre militære styrker og grensevakter utplassert i en rekke armenske regioner, etter anmodning fra armensk side. Pasjinjan sa at det i dag, på grunn av endrede forhold, ikke lenger er et slikt behov, så president Putin var enig, og tilbaketrekningen av våre styrker ble avtalt, sier Peskov, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Kunngjøringen kommer etter at nesten 2000 russiske fredsbevarende styrker trakk seg ut av og rundt Nagorno-Karabakh-regionen, som Aserbajdsjan gjenerobret fra armenske separatister med makt i september i fjor.

Russiske grensevakter blir imidlertid værende ved Armenias grenser mot Tyrkia og Iran på forespørsel fra armenske myndigheter, sier Peskov.

Konflikten i fjor der Russland ikke hindret Aserbajdsjan i å ta Nagorno-Karabakh, har ført til knute på tråden i de tradisjonelt gode forbindelsene mellom Armenia og Russland.