Russland truer med mulige angrep på britiske militærmål i Ukraina

Storbritannias utenriksminister David Camerons kommentar om at Ukraina har rett til å bruke britiske våpen til å angripe Russland, har ikke falt i god jord hos sistnevnte. Her under et besøk i Kyiv i Ukraina 2. mai. Foto: Thomas Peter / AP / NTB
Storbritannias utenriksminister David Camerons kommentar om at Ukraina har rett til å bruke britiske våpen til å angripe Russland, har ikke falt i god jord hos sistnevnte. Her under et besøk i Kyiv i Ukraina 2. mai. Foto: Thomas Peter / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland advarer om at dersom Ukraina benytter britiske våpen i angrep på mål i Russland, kan Russland svare med å angripe britiske militære installasjoner i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har kalt inn den britiske ambassadøren på teppet etter at David Cameron sa Ukraina hadde rett til å bruke britiske våpen til å angripe Russland.

Ifølge det russiske utenriksdepartementet er den britiske utenriksministerens kommentarer bevis på at Storbritannia nå i praksis er del av konflikten i Ukraina.

Videre advarte de om at britiske militæranlegg kan bli målrettet både i og utenfor Ukraina som svar på angrep på russisk territorium.

Se video: Treffer russisk missil med maskingevær

Sendte Storm Shadow

For to uker siden ble det klart at Storbritannia sender de langtrekkende kryssermissilene Storm Shadow til Ukraina som del av landets største Ukraina-pakke til nå.

Storm Shadow er et moderne kryssermissil bygget for å avfyres fra fly. Et kryssermissil er enkelt forklart et missil med vinger og som regel en jetmotor som flyr som et lite fly, og har en eller annen form for styremekanisme for å treffe mål med relativt høy presisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til å begynne med uttalte Storbritannias utenriksminister, David Cameron, at rakettene kun skal brukes på ukrainsk territorium, men fredag ga han kontrabeskjeden.

Moskva raser

Camerons uttalelser satt virkelig sinnene i kok i Russland, hvor Kreml har beskrevet uttalelsene som farlig og bekymringsfulle.

Det skriver Sky News i en oppdatering.

Som et svar på den britiske forsvarsministerens uttalelser, er Kreml klinkende klare på at et eventuelt ukrainsk angrep på russisk jord, vil føre til en direkte eskalering av krigen.

Camerons kommentarer kan ifølge Kremls talsperson, Dmitrij Peskov, sette hele det europeiske sikkerhetssystemet i fare.