Tyrkia beskylder USA for å dobbeltmoral når det gjelder Gaza

Regjeringen til president Recep Tayyip Erdogan beskylder USA for dobbeltmoral når det gjelder brudd på menneskerettigheter i Gaza. Foto: Thaier Al-Sudani/ Pool via AP / NTB
Regjeringen til president Recep Tayyip Erdogan beskylder USA for dobbeltmoral når det gjelder brudd på menneskerettigheter i Gaza. Foto: Thaier Al-Sudani/ Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia beskylder USA for å snakke med to tunger i spørsmål som angår menneskerettigheter, spesielt når det gjelder det som skjer på Gaza-stripen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse fra det tyrkiske utenriksdepartementet uttrykkes det stor uro over at den amerikanske årsrapporten om menneskerettigheter i verden «ikke på riktig vis gjenspeiler de inhumane angrepene i Gaza».

Rapporten er skrevet med politiske motiver, fjernt fra upartiskhet og objektivitet, heter det. Tyrkia oppfordrer USA til å avstå fra dobbeltmoral i spørsmål om menneskerettigheter.

I uttalelsen ble det også vist til USAs bånd til den syriskkurdiske YPG-militsen, som regjeringen i Ankara kaller en terroristorganisasjon.

Tyrkia tar avstand fra den israelske krigføringen i Gaza og ber om våpenhvile. Regjeringen har også kritisert Vesten for å gi betingelsesløs støtte til Israel.

Utenriksminister Antony Blinken ble mandag konfrontert med beskyldningene om dobbeltmoral og avviste bestemte at USA uttaler seg slik.