Kyiv: Russland har samlet minst 20.000 mann for å storme by i Donetsk-regionen

En stridsvogn fra Ukrainas 17. stridsvognbrigade ved fronten ved Tsjasiv Jar. Bildet er fra 29. februar i år. Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB
En stridsvogn fra Ukrainas 17. stridsvognbrigade ved fronten ved Tsjasiv Jar. Bildet er fra 29. februar i år. Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har samlet en styrke på minst 20.000 mann for å storme byen Tsjasiv Jar i Donetsk i det østlige Ukraina, melder ukrainske forsvarsmyndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Situasjonen blir beskrevet som vanskelig. Ukrainske styrker har kontrollen i dag, men Kyivs øverste militære leder i øst sier at Russland har som mål å beseire byen innen 9. mai, da Russland feirer seieren over Tyskland i den andre verdenskrig.

– Våre forsvarere får forsterkninger og har stabilisert forsvarslinjen. Situasjonen er vanskelig, men under kontroll. Men det er samlet 20.000-25.000 mann som vil forsøke å storme byen og bebyggelsen rundt, sier Nazar Voloshyn. Han er talsmann for den østlige militærkommandoen.

En seier i Tsjasiv Jar vil bringe de russiske styrkene nærmere to strategisk viktige byer som ennå er under ukrainsk kontroll: Kramatorsk og Slavjansk.

Russland har de siste månedene sakte rykket framover, men de lovende forsyningene av militært materiell fra USA i løpet av få dager vil høyst sannsynlig bedre de ukrainske styrkenes situasjon.