Mann satte fyr på seg selv utenfor rettslokalet der Trump-saken pågår

Foto: Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person satte fredag fyr på seg selv utenfor rettslokalet der den såkalte hysjpengesaken mot Donald Trump pågår.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omstendighetene rundt den dramatiske hendelsen er uklare. Ifølge CNNs reportere på stedet sto en mann i flammer i over tre minutter.

Politifolk stormet til med brannslukningsapparater, og den unge mannen ble hentet på båre og kjørt bort i ambulanse. Brennende klær lå igjen på stedet, og det var en sterk lukt av brennende kjemikalier i lufta.

Ifølge New Yorks brannvesen er mannens tilstand kritisk, melder BBC.

Hendelsen skjedde i en park over gata fra rettslokalet, der politiet har henvist demonstranter, både Trump-tilhengere og Trump-motstandere, og der pressen også holder stand.

Meldingen kom like etter at retten hadde tatt lunsjpause. I etterkant sto en Secret Service-agent og snakket med Trump på galleriet i retten, ifølge CNN.

Hendelsen skjedde like etter at de siste jurymedlemmene ble utpekt. Det er dermed klart for at behandlingen av selve skyldspørsmålet i saken kan begynne.

Det er iverksatt strenge sikkerhetstiltak i forbindelse med rettssaken, som finner sted i 15. etasje i rettsbygningen. Rettssalen er full av Secret Service-agenter, politi og rettsbetjenter.