EU-kilder: Ungarn stanset felles EU-appell om Rafah

EUs utenrikssjef Josep Borrell fikk ikke med Ungarn på en felles uttalelse fra EU-landenee der Israel skulle oppfordres til ikke å gå inn i Rafah sør på Gazastripen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
EUs utenrikssjef Josep Borrell fikk ikke med Ungarn på en felles uttalelse fra EU-landenee der Israel skulle oppfordres til ikke å gå inn i Rafah sør på Gazastripen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungarn blokkerte en felles EU-appell til den israelske regjeringen om ikke å sette i gang en bakkeoffensiv mot Rafah sør på Gazastripen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser flere EU-diplomater til det tyske nyhetsbyrået DPA.

EUs utenrikssjef Josep Borrell har jobbet for å få på plass en slik felles appell på sidelinjen av sikkerhetskonferansen i München. Han sier han håpet å få alle EU-landene med på en «formell» oppfordring til Israel om ikke å gå inn i byen der rundt 1 million palestinere har søkt tilflukt.

I stedet måtte Borrell gå ut med uttalelsen alene, i egenskap av å være unionens fremste utenrikspolitiske representant. Her oppfordret han den israelske regjeringen til ikke å sette i verk en militæraksjon i Rafah som «kan forverre en allerede katastrofal humanitær situasjon».

Flere av Israels allierte har gitt uttrykk for stor bekymring over den humanitære situasjonen i området, blant dem USA, Storbritannia og Tyskland.