Krigen i Ukraina:Russiske styrker stanset ved Dnepr: – Mislyktes i alle sine forsøk

En ukrainsk soldat hopper ut av båten på bredden av elven Dnepr ved frontlinjen nær Kherson i Ukraina, oktober 2023.
En ukrainsk soldat hopper ut av båten på bredden av elven Dnepr ved frontlinjen nær Kherson i Ukraina, oktober 2023. Foto: Mstyslav Chernov / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske forsvarsdepartementet peker blant annet på «dårlig trening» som årsaken til det russiske nederlaget. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny rapport fra britisk etterretning hevdes det at Russland ikke har vært i stnd til å presse Ukraina ut av territoriet under deres kontroll på østbredden av elven Dnepr. Dette til tross for at Russland har et «betydelig overtak» på venstre bredd av elven, sør i Ukraina.

De russiske styrkene skal ha mislyktes i alle sine forsøk «på å fjerne de ukrainske forsvarerne» fra østbredden, heter det videre i rapporten ifølge Newsweek.

Dårlig trening pekes på som en av årsakene.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Se video: Filmer tett på eksplosjonen

Ukraina gjorde store fremganger i den sørlige Kherson-regionen i sin første motoffensiv i slutten av 2022, og presset russiske styrker tilbake til østbredden av Dnepr, som omtrent har markert frontlinjene i regionen gjennom hele 2023 og inn i 2024, skriver

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina hadde håpet å rulle tilbake den russiske kontrollen gjennom Sør-Ukraina under sommerens motoffensiv i 2023, men de dramatiske framrykkene uteble.

Rundt april 2023 kom den russiske regjeringen med en av sine første henvisninger til en «Dnepr-styrke» som opererte i Sør-Ukraina. Gruppen ble sannsynligvis dannet etter store tap for Russlands opprinnelige styrker rundt Kherson, opplyste britisk etterretning i fjor.

Å tvinge Ukraina bort fra venstre bredd av elven Dnepr «er fortsatt et prioritert operativt mål for Russland. Det er høyst sannsynlig at Russland vil fortsette angrepene i området i ukene som kommer, til tross for økende tap av personell», legger britisk etterretning til.

Ukrainas sørlige forsvarsstyrker opplyste søndag at Russland fortsetter arbeidet med å presse Ukraina tilbake fra venstre bredd, men at ukrainske styrker hadde tatt ut 14 russiske soldater, ni pansrede kjøretøyer og fem droner på østbredden.