Vladimir Putin-skilt i Russland vekker oppsikt: – Russland har ingen grenser

Plakaten førte til stort engasjement på internett.
Plakaten førte til stort engasjement på internett.  Foto: Steve Rosenberg / X
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere har reagert på reklametskiltet med bilde av den russiske presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et skilt som siterer Vladimir Putin på at Russlands grenser er uendelige, har fått millioner av visninger på sosiale medier, noe som har fått brukerne til å spekulere i hva som er hensikten med budskapet, ifølge Newsweek.

«I morges viste en elektronisk reklametavle på vei til jobb dette Putin-sitatet », skriver BBC s Russland-redaktør Steve Rosenberg på X ved siden av et bilde tatt av skiltet mellom to trafikkerte veier.

Reklameskiltet har logoen til det statlige nyhetsbyrået Tass og bærer Putins kommentar om at «Russlands grenser ikke slutter noe sted».

Innlegget på X førte til debatt, og i skrivende stund har det mer enn 3 millioner visninger.

Under Rosenbergs innlegg svarer en bruker på X at det hadde dukket opp en plakat i den russiske grensebyen Ivangorod, overfor den estiske byen Narva, med et bilde av Putin og det samme sitatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«En betimelig påminnelse om at Putin ikke gir seg med Ukraina med mindre han blir stoppet i Ukraina», skriver den proukrainske X-brukeren Lev Havryliv.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Se video: Navalnyj drar vitser fra fengsel

På skiltet står det at Putin sa dette i 2023, og ser ut til å referere til et spørsmål han fikk under et møte i oktober.

På spørsmålet svarte Putin at han først kom med utsagnet under et møte med en tidligere amerikansk president, som han ikke navngav, i residensen sin i Moskva-regionen.

«Det ble selvfølgelig sagt på spøk da han så på kartet over Den russiske føderasjonen», sa Putin og forklarte at uttrykket har en sivilisatorisk betydning» fordi «den russiske verden har en global karakter», med russiske borgere og deres språk på alle kontinenter.

«Russland har ingen grenser, men det har heller ikke andre sivilisasjoner», sa Putin og viste til India og Kina og deres diasporaer, og at folk i mange land «overlapper og samhandler med hverandre».