Russland og Den arabiske liga vil stoppe blodbadet i Israel og på Gazastripen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h.) fotografert sammen med lederen for Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, etter et møte i Moskva mandag. De to politikerne diskuterte alvoret av situasjonen i Midtøsten.
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h.) fotografert sammen med lederen for Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, etter et møte i Moskva mandag. De to politikerne diskuterte alvoret av situasjonen i Midtøsten. Foto: Sergej Ilnitskij / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland og Den arabiske liga vil jobbe for å «stoppe blodsutgytelsen» i Israel og på Gazastripen, ifølge Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lavrov møtte mandag lederen for Den arabiske liga Ahmed Aboul Gheit i Moskva, der de to snakket om den eskalerende krigen mellom Israel og Hamas.

– Jeg er sikker på at Russland og Den arabiske liga vil samarbeide for å stanse blodsutgytelsen, sa Lavrov etter møtet.

Se video: Dette vet vi om konflikten så langt

Han utdypet at det er viktig å stanse alle sammenstøt mellom Hamas og Israel og å løslate sivile som blir holdt fanget. Han sier også at det er nødvendig å etablere en grunn til hvorfor Israel-Palestina-konflikten ikke har blitt løst.

Lavrov sa Russland og forbundet av arabiske stater vil samarbeide «med de landene som er interessert i å etablere varig fred i Midtøsten».

Gheit, en tidligere egyptisk utenriksminister, har sagt han fordømmer volden fra begge parter i konflikten.

– Vi krever at det skapes politiske utsikter og en rettferdig løsning på den palestinsk-israelske konflikten, sier han.

Russland sier de er i kontakt med alle sider i konflikten og ber om en «umiddelbar våpenhvile».