24 politifolk skadd i opptøyer i Stuttgart

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptil 200 personer kastet steiner og flasker mot politiet og deltakere på et Eritrea-arrangement i den sørtyske byen Stuttgart, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

24 politibetjenter ble skadd i sammenstøtene lørdag, og 170 mistenkte ble innbrakt, opplyser politiet.

Opptøyene brøt ut under et arrangement i regi av en eritreisk forening i Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg, melder Süddeutsche Zeitung. Foreningen sympatiserer med regjeringen i Eritrea, ifølge politiets talsperson

Arrangementet startet i et forsamlingslokale i 12-tiden, og to timer senere skal først rundt 100 regimemotstandere ha kommet til stedet, skriver Bild. Flere av dem var bevæpnet med stokker, ifølge videoer i sosiale medier som avisen viser til.

Opptøyer i flere land

De gikk også til angrep på deltakerne i arrangementet, og politiet gikk til aksjon med batonger og pepperspray for å stoppe dem.

Politiet ba om bistand fra andre politidistrikter i innsatsen, og ekstra politistyrker ble fløyet inn med helikopter, ifølge Süddeutsche, som beskrev situasjonen som uoversiktlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i juli brøt det ut opptøyer i forbindelse med et lignende arrangement i Giessen. Da ble 28 politibetjenter skadd som følge av stein- og flaskekasting, samt røykbomber, ifølge politiet.

Det har vært lignende sammenstøt mellom eritreiske grupper ved tilsvarende arrangementer en rekke steder i verden de siste månedene.

I Bergen ble fem personer siktet for vold etter opptøyene 3. september.

Ble advart

Arrangementet i Stuttgart var varslet på forhånd.

– Vi ble advart på forhånd og hadde et stort antall styrker på stedet. Men dette angrepets omfang var ikke mulig å forutse, sier polititalsmann Timo Brenner til Bild.

Eritrea er et av verdens mest autoritære og isolerte land, og hundretusenvis av eritreere har flyktet fra landet.