Krypto-rømling tiltalt i USA etter pågripelse i Montenegro

Skjermen til høyre viser den fallende verdien til Do Kwons kryptovaluta Luna på en kryptobørs i Seoul i Sør-Korea 27. mai i fjor. Do Kwon anklages for milliardsvindel som har berørt investorer verden rundt. Foto: Ryu Hyo-lim / Yonhap / AP / NTB
Skjermen til høyre viser den fallende verdien til Do Kwons kryptovaluta Luna på en kryptobørs i Seoul i Sør-Korea 27. mai i fjor. Do Kwon anklages for milliardsvindel som har berørt investorer verden rundt. Foto: Ryu Hyo-lim / Yonhap / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikansk påtalemyndighet har kunngjort tiltale mot den sørkoreanske krypto-rømlingen Do Kwon, bare timer etter at han ble pågrepet i Montenegro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørkoreaneren ble pågrepet på flyplassen i Montenegros hovedstad Podgorica torsdag. Han skulle videre til Dubai.

– Personen mistenkes for å være den sørkoreanske statsborgeren Do Kwon, medgrunnlegger og administrerende direktør i det Singapore-baserte selskapet Terrform Labs, uttaler innenriksminister Filip Adzic I Montenegro etter pågripelsen.

– Den tidligere kryptovalutakongen som er ansvarlig for tap av mer enn 40 milliarder dollar, er blitt pågrepet på Podgorica-flyplassen med forfalskede dokumenter, legger Adzic til.

Do Kwon ble stanset i passkontrollen med forfalskede reisedokumenter fra Costa Rica. I bagasjen ble det også funnet pass fra Belgia og Sør-Korea. Interpol bisto.

I september i fjor ba Sør-Korea Interpol om å sende ut en såkalt rød advarsel for 31-åringen i byråets 195 medlemsland.

Noen timer etter nyheten om pågripelsen torsdag, publiserte en domstol på Manhattan i New York en åtte punkter lang tiltale mot Kwon.

Advokater for Kwon i USA har ikke svart på Reuters henvendelser om kommentarer til saken, ettersom nyheten kom etter kontortid.