Østerrike går mot nedstengning – men kun for uvaksinerte

Østerrikes statsminister Alexander Schallenberg sier det er åpenbart at vinteren og jula blir ukomfortabel for landets uvaksinerte. Regjeringen går trolig inn for å innføre nedstengning for østerrikere som ikke lar seg vaksinere mot covid-19. Foto: Johanna Geron / Pool via AP / NTB
Østerrikes statsminister Alexander Schallenberg sier det er åpenbart at vinteren og jula blir ukomfortabel for landets uvaksinerte. Regjeringen går trolig inn for å innføre nedstengning for østerrikere som ikke lar seg vaksinere mot covid-19. Foto: Johanna Geron / Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den østerrikske regjeringen går mot nedstengningstiltak for de uvaksinerte i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er allerede åpenbart at vinteren og jula blir ukomfortabelt for de uvaksinerte, sa statsminister Alexander Schallenberg torsdag.

Gitt smitteøkningen kan det være snakk om bare dager før de uvaksinerte må leve med strengere smitteverntiltak, la han til. Uvaksinerte har blitt nektet adgang til restauranter, hoteller, frisører, idrettsstevner, skiheiser og andre tjenester siden mandag denne uka.

Schallenberg kaller vaksinasjonsraten på rundt 65 prosent «skammelig lav», og oppfordret østerrikere til å umiddelbart la seg vaksinere.

– Jeg skjønner ikke hvorfor to tredeler skal miste sin frihet fordi en tredel nøler, sa Schallenberg.

I delstaten Oberösterreich, som er hardest rammet, er det planlagt en nedstengning fra mandag, om den føderale regjeringen gir grønt lys. Regjeringen skal møte regionale myndigheter og helseeksperter fredag for å diskutere nye tiltak.

Landets myndigheter sier flere har latt seg vaksinere etter at det er blitt innført strengere smittevernregler.

I de ti dagene som har gått siden det ble innført vaksinekrav for å møte på jobb, har 420.000 mennesker vaksinert seg. I de ti dagene i forveien var tallet 157.000.