«Golden State Killer» dømt til livstid i fengsel

«Golden State Killer» Joseph DeAngelo ble fredag dømt til elleve løpende livstidsdommer. Den tidligere politimannen sto bak flere drap og seksuelle overfall på 70- og 80-tallet, men var på frifot i fire tiår. Foto: Santiago Mejia / San Francisco Chronicle via AP / NTB scanpix
«Golden State Killer» Joseph DeAngelo ble fredag dømt til elleve løpende livstidsdommer. Den tidligere politimannen sto bak flere drap og seksuelle overfall på 70- og 80-tallet, men var på frifot i fire tiår. Foto: Santiago Mejia / San Francisco Chronicle via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joseph J. DeAngelo (74) er dømt til elleve livstidsdommer for 13 drap og 13 voldtektsrelaterte overfall i USA. Men han har tilstått å stå bak langt flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere politimannen, kjent som «Golden State Killer», erklærte seg skyldig i tiltalen, og unnslapp dermed en mulig dødsdom.

– Jeg er oppriktig lei meg for alle jeg har skadd, sa DeAngelo før domsavsigelsen.

Seriedrapsmannen, som ble pågrepet i 2018, rystet og skremte California på 1970- og 80-tallet. Han ble dømt for 13 drap og like mange overfallsvoldtekter.

De Angelo tilsto drapene i bytte mot å unngå dødsstraff.

Men han har tilstått å ha stått bak over 40 andre voldtekter, men han kunne ikke bli tiltalt for dem ettersom de er foreldet. Totalt dreier det seg om 87 ofre i elleve regioner i California.