Robert F. Kennedy Jr. hevder Trump-leiren ønsket han som visepresident

Presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr.
Presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentkandidaten skal derimot ha avslått tilbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag skrev den amerikanske advokaten og senator-sønn Robert F. Kennedy Jr. (70) på X at han hadde blitt kontaktet av medlemmer av Donald Trumps indre krets og spurt om han ville stille som Trumps visepresident.

Det melder Newsweek.

«President Trump kaller meg en ultra-venstreradikal. Jeg er så liberal at leiren hans ba meg om å bli hans visepresidentkandidat. Jeg takket respektfullt nei til tilbudet», skrev Kennedy Jr. og fortsatte:

«Jeg er imot president Trump, og president Biden kan ikke vinne. Ut fra den nye nettsiden hans ser det ut som president Trump vet hvem som faktisk kan slå ham».

Trump-leiren har ikke bekreftet påstandene. Trump har heller ikke lansert sin visepresidentkandidat ennå.

Les mer om valget i USA her!

Se video: Latterliggjør Biden på det groveste

«Venstreradikal», vaksinemotstander og miljøaktivist

Tidligere denne måneden delte Trump en video på sitt sosiale medium Truth Social, hvor han uttalte at RFK Jr. (Robert F. Kennedy Jr., jour.anm.) var den «mest venstreradikale kandidaten».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis «radikal» betyr å beskytte våre konstitusjonelle rettigheter, spesielt ytringsfriheten, få en slutt på krigsmaskinen, la små bedrifter vokse, gjenoppbygge middelklassen, og å redusere statsgjelden, så er vi stolt «radikale» som Trump beskriver, svarte Kennedy Jr.s pressesekretær Stefanie Spear til Newsweek som svar på uttalelsene den gangen.

Kennedy har vært en uttalt miljøaktivist, og har hatt rent vann som en av sine kjernesaker. Men under coronapandemien gikk aktivismen hans over til å bli noe konspiratorisk, og dette har gjort Kennedy Jr. noe omstridt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har blant annet grunnlagt antivaksinegruppen Children´s Health Defense som arbeider med et søksmål mot en rekke nyhetsorganisasjoner, blant dem AP, for å ha drevet med desinformasjon om covid-19 og vaksinen, ifølge NTB.

Stiller som uavhengig kandidat

Kennedy Jr. er sønn av tidligere senator, og tidligere justisminister Robert F. Kennedy, og nevøen til avdøde tidligere president John F. Kennedy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planene var å i utgangspunktet å gå til valg for det demokratiske partiet, som sin far og onkel, men den nominasjonskampen vant han ikke, og har derfor i stedet valgt å stille som en uavhengig kandidat i årets presidentvalg i USA.

Kennedy Jr. utnevnte nylig Nicole Shanahan som sin visepresidentkandidat, men har fortsatt ikke fått navnet sitt på stemmeseddelen i alle de 50 delstatene.