Kun 23 prosent støtter en ambassadør-utnevnelse av Huitfeldt

Fire av ti sier nei til at Anniken Huitfeldt skal bli ambassadør i USA. Her er satsminister Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt fotografert under en muntlig spørretime i Stortinget i oktober i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB
Fire av ti sier nei til at Anniken Huitfeldt skal bli ambassadør i USA. Her er satsminister Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt fotografert under en muntlig spørretime i Stortinget i oktober i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun én av fire nordmenn mener det vil være riktig av regjeringen å utnevne tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til ambassadør i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere medier, blant annet NTB, har tidligere erfart at det er Huitfeldt som blir Norges nye ambassadør i USA.

En måling fra Nettavisen viser at 23,5 prosent støtter en utnevnelse, mens 41,3 prosent mener det ikke vil være riktig av regjeringen å sende den tidligere utenriksministeren til USAs hovedstad. Samtidig svarer hele 35,2 prosent «vet ikke».

USA-stillingen anses å være Norges viktigste ambassadørpost og har tidligere vært forbeholdt karrierediplomater i utenrikstjenesten.

Blant Ap-velgere er det 50,3 prosent som stiller seg bak statsminister Støres (Ap) antatte Huitfeldt-utnevnelse.

Ambassadør-utnevnelser skjer i statsråd, som normalt holdes på fredager. Aftenposten og VG erfarte for tre uker siden at det skulle skje fredag 1. mars, men det skjedde ikke. Det er ikke offentliggjort om en utnevnelse kan komme i dag.