Statsbygg utelot milliardbeløp fra rapporterte konsulentutgifter

Statsbygg, som blant annet har omfattende oppgaver i byggeprosjektet av det nye regjeringskvartalet, har ifølge DN rapportert konsulentutgifter som utelater milliardbeløp. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Statsbygg, som blant annet har omfattende oppgaver i byggeprosjektet av det nye regjeringskvartalet, har ifølge DN rapportert konsulentutgifter som utelater milliardbeløp. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Støre-regjeringen har pålagt Statsbygg å kutte bruken av konsulenter, har Dagens Næringsliv funnet konsulentutgifter som utelater milliardbeløp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre-regjeringen har også pålagt Statsbygg å rapportere løpende om utgiftene i sine årsrapporter.

Siden 2015 har Statsbygg rapportert 1,27 milliarder kroner i samlede konsulentutgifter, men Dagens Næringsliv (DN) har funnet milliardbeløp som er utelatt fra regnskapstallet.

De utelatte beløpene omfatter ifølge avisen rundt 100 konsulenter og andre innleide, men bedriften har avslått å gi DN et totaltall.

Den totale pengebruken er ikke synlig i regnskapene.

Statsbygg bekrefter overfor avisen at totalutgiftene heller aldri har blitt offentliggjort i andre sammenhenger.

– Samlet sett mener vi årsrapporten gir et riktig bilde av vår ressursbruk. Rapporteringen er avklart med Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til DN.