Svensk godterikjempe stanser salg av hundrevis av tonn sjokolade

Cloetta stopper sjokolade Oslo 20240423. Cloetta stopper sjokoladen Sportlunch da de mistenker at det er problemer med produktet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Cloetta stopper sjokolade Oslo 20240423. Cloetta stopper sjokoladen Sportlunch da de mistenker at det er problemer med produktet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske godterikjempen Cloetta stanser salget av store mengder sjokolade. Årsaken er mistanke om at produktene inneholder forurenset palmeolje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig har Cloetta sporet opp rundt 850 tonn med ulike produkter og partier som holdes tilbake, ifølge avisen Expressen , som viser til en melding fra nyhetsbyrået Siren.

Det gjelder blant annet produktene Kexchoklad, Sportlunch, Center, Polly og Plopp.

Ifølge Cloettas kommunikasjonsdirektør Laura Lindholm er det ennå ikke bekreftet at produktene er helsefarlige. Men hun bekrefter at en av deres råvareleverandører har informert dem om at de mistenker et problem med et produkt.

Mistanken er at palmeoljen er forurenset med forbindelser som stammer fra mineralolje, MOAH, og som kan utgjøre en helsefare for barn og unge, ifølge miljøtilsynet i Malmö.