– Rødt er ikke et kommunistparti, sier Mímir Kristjánsson

– Nå har denne gjengen vunnet på landsmøtet. Det må vi forholde oss til, og jeg synes egentlig vi skal ønske dem velkommen, sier Kristjánsson. Foto: Annika Byrde / NTB
– Nå har denne gjengen vunnet på landsmøtet. Det må vi forholde oss til, og jeg synes egentlig vi skal ønske dem velkommen, sier Kristjánsson. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye ledelsen i Rød Ungdom (RU) står ikke for Rødts politikk, mener Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant for Rødt. Men han vil likevel gi dem en sjanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristjánsson blir i Klassekampen lørdag spurt om han er bekymret for hva som skjer i ungdomspartiet.

– Jeg synes det har kommet noen politiske uttalelser som i hvert fall ikke går overens med Rødts vedtatte politikk. Rødt er ikke et kommunistparti, understreker Kristjánsson.

Han tror det bare er et lite mindretall i partiet som støtter den nye ledelsen i RU.

– Det liberale kommentariatet gir inntrykk av at det vi nå ser i Rød Ungdom, er det ekte Rødt. Det er feil: vi har tatt disse kampene gjentatte ganger, og jeg opplever at den retningen jeg plasserer meg innenfor, har støtte fra det brede flertallet av velgerne og medlemmene i Rødt.

Han vil likevel gi dem en sjanse.

– Det har vært masse bråk i RU. Mye av det skjønner jeg ingenting av. Det er så ulike historiefortellinger. Nå har denne gjengen vunnet på landsmøtet. Det må vi forholde oss til, og jeg synes egentlig vi skal ønske dem velkommen.