Bahareh Letnes: – Hvorfor får jeg slike kommentarer på jobb?

Bahareh Letnes driver Grand Hotel og Bar i Halden.
Bahareh Letnes driver Grand Hotel og Bar i Halden.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bahareh Letnes er lei av å få «kommentarer og tilbud» fra menn når hun er på jobb. Nå tar hun et kraftig oppgjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til ABC Nyheter forteller Bahareh Letnes (33), ekskjæresten til tidligere statsråd Per Sandberg (63), at hun etter bruddet har fått økt uønsket oppmerksomhet mens hun er på jobb i baren hun driver.

– Jeg får veldig rare kommentarer og tilbud fra mannfolk, som jeg nærmest opplever som trakassering. Jeg føler det er enda tøffere å være utenlandsk kvinne i utelivsbransjen enn å være norsk. Norske menn ser annerledes på en utenlandsk dame bak bardisken, mener Letnes.

I 2020 overtok hun og Sandberg driften av Grand Hotel og Grand Bar i Halden. Bruddet mellom de to ble kjent i april i år.

Letnes forstår ikke hvorfor hun får upassende kommentarer når hun står bak bardisken.

– Hvorfor får jeg slike kommentarer når jeg er på jobb? Når jeg er på jobb, er det 100 prosent i fokus. Noen sier de vil ligge med meg, noen vil flørte og noen inviterer meg på kaffe, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er drittsekk mot drittsekker

Letnes mener nordmenn må endre drikkekulturen sin.

– Vi må endre måten vi oppfører oss på ute på byen. Jeg skal lære gjestene mine å drikke og oppføre seg riktig. Jeg er drittsekk mot drittsekker. Er du hyggelig med meg, er jeg ti ganger hyggeligere tilbake mot deg.

Hun er tydelig på at menn skal oppføre seg som gentlemen i en bar.

I 2020 åpnet Bahareh Letnes og Per Sandberg Grand Bar i Halden. Foto: NTB
I 2020 åpnet Bahareh Letnes og Per Sandberg Grand Bar i Halden. Foto: NTB

– I min bar skal alle trives. Jeg vet ikke hvor mange mannfolk jeg har kastet ut på grunn av stygge kommentarer, og jeg kommer til å fortsette med å kaste ut folk som ikke oppfører seg. Norske menn må tåle å se en sexy utenlandsk dame i en bar. Noen aksepterer at jeg avviser dem, andre gir seg faen ikke, sier bareieren engasjert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

33-åringen forteller videre at hun får kommentarer fra menn i alle aldre.

– Alt fra menn i 20-årene til 80-årene. Samtidig er det viktig for meg å påpeke at 90 prosent av mine mannlige er utrolige hyggelige. Jeg elsker gjestene mine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har blitt herdet

Letnes mener hun nå takler fint å få upassende kommentarer på jobb.

– Jeg har blitt herdet. I starten var det vanskelig. Det ble veldig mange rare kommentarer, og jeg kunne ikke være i baren uten Per.

Forholdet mellom Letnes og Sandberg ble kjent i 2018. I juli samme år skapte en ferietur paret tok til Iran mye oppstyr. Turen skjedde mens Sandberg var statsråd, og Sandberg fikk kritikk for å ha tatt med tjenestetelefonen på en privat reise til Iran. I tillegg hadde han reist uten å varsle Statsministerens kontor om turen. Det hele endte med at Sandberg trakk seg som nestleder i Frp og han gikk også av som statsråd.