Motorsyklister får bruke tåkelys om dagen

For at motorsykler skal bli mer synlig i trafikken åpner myndighetene for at tåkelys kan brukes sammen med nærlys på dagtid.
For at motorsykler skal bli mer synlig i trafikken åpner myndighetene for at tåkelys kan brukes sammen med nærlys på dagtid. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For at motorsykler kan bli mer synlige i trafikken, vil samferdselsminister Jon-Ivar Nygård at motorsyklistene kan ha nærlys og tåkelys på samtidig om dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

MC: – Ulykkesstatistikken viser at motorsyklister er en spesielt utsatt trafikantgruppe. Lys gjør motorsyklister synligere i trafikken og kan bidra til økt trafikksikkerhet. Derfor endrer vi nå reglene for bruk av nærlys og tåkelys på motorsykkel, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

Ved utgangen av mai i år hadde sju personer omkommet i mc-ulykker i Norge, viser tall fra Statens vegvesen. På samme tid i fjor var antallet to og i 2020 hadde fire motorsykkelførere omkommet ved utløpet av mai måned.

Ved å øke synligheten for motoriserte trafikanter på to hjul håper samferdselsministeren å forebygge møteulykker i kryss. Endringen, som inntrer fra 1. juli, innebærer en oppmyking fra dagens regelverk. Lyskombinasjonen vil fremdeles være forbudt i mørket og for biler.