Flyadvokat fikk nødsklie «i fanget»

Evakueringssklien på Deltaflyet løste seg ut og falt ned etter take-off fra JFK flyplassen i USA. Den landet utenfor huset til en advokat som allerede hadde saksøkt flyprodusenten Boeing.
Evakueringssklien på Deltaflyet løste seg ut og falt ned etter take-off fra JFK flyplassen i USA. Den landet utenfor huset til en advokat som allerede hadde saksøkt flyprodusenten Boeing. Foto: Mario Hagen / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødsklien som nylig falt av et fly utenfor New York, endte på stranden til en advokat som allerede hadde saksøkt Boeing for sikkerhetsfeil etter at et Alaska Airlinesfly mistet en dør tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødsklien som falt av et Delta Air Lines B767-fly skal ha skylt opp foran et strandhus som tilhører en advokat som saksøker Boeing på grunn av sikkerhetshensyn.

DL 529 på vei til Los Angeles ble tvunget til å returnere til New Yorks John F Kennedy Airport (JFK) da flyets nødsklie falt fra flyet kort tid etter start 26. april.

To dager senere skyllet den punkterte sklien opp foran strandhuset til en advokat. Firmaet hans representerer Boeing-aksjonærer som har gått til sak mot flyprodusenten på grunn av sikkerhetsspørsmål knyttet til en hendelse i januar i år da en dør falt av et Boeing 737 MAKS 9-fly fra Alaska Airlines.

Boeing mister deler

Et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aerotime skriver at New York-advokat Jake Bissell-Linsk karakteriserer det som en «overraskelse» å oppdage nødsklien da han så ut av vinduet i hjemmet sitt ved havet i Belle Harbor, Queens.

Belle Harbor ligger 9,6 kilometer sørøst for JFK flyplass.

– Vi bor rett på stranden og jeg så at den lå på bølgebryterne, sier Bissell-Linsk til New York Post.

Les alt om fly i ABC Nyheter

Sammenheng?

Ifølge Bissell-Links ankom Delta Air Lines-mannskaper til stedet for å hale nødsklien opp av vannet omtrent fem timer senere. En talsperson for flyselskapet sier til The Post at nødsklien var hentet og flyselskapet ville "samarbeide fullt ut" med alle relevante undersøkelser.

Bissell-Linsk sier at advokatfirmaet hans ennå ikke har bestemt seg for om nødskliehendelsen kan være relevant for saken de fører mot Boeing.

Bissell-Linsks advokatfirma, Labaton Keller Sucharow, hevder at Boeing kom med villedende uttalelser om sikkerhet etter Alaska Airlines-uhellet i januar 2024.