Enighet om ny regjeringskoalisjon i Kroatia

Kroatias statsminister Andrej Plenkovic jublet da det ble klart at sentrum-høyre-partiet hans HDZ fikk flest stemmer i valget i april. Nå er en regjeringskoalisjon med høyrenasjonalistiske DP klar etter flere uker med vanskelige regjeringsforhandlinger. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB
Kroatias statsminister Andrej Plenkovic jublet da det ble klart at sentrum-høyre-partiet hans HDZ fikk flest stemmer i valget i april. Nå er en regjeringskoalisjon med høyrenasjonalistiske DP klar etter flere uker med vanskelige regjeringsforhandlinger. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kroatias konservative regjeringsparti, som fikk flest stemmer i valget i april, skal danne regjering med et annet parti lenger ut på høyrefløyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringspartiet HDZ, som ledes av statsminister Andrej Plenković, sikret seg 61 av de totalt 151 plassene i nasjonalforsamlingen i valget i april.

Ettersom det ikke var nok til å danne regjering alene, har partiet i flere uker forsøkt å få på plass en koalisjonsregjering. Men forhandlingene med blant andre det sosialdemokratiske partiet har ikke ført fram.

Onsdag opplyser en talsmann for HDZ at partiet har blitt enig med det nasjonalistiske partiet DP om å danne regjering. Plenković ventes å fortsette som statsminister.

EU-landet Kroatia med sine 3,8 millioner innbyggere står overfor en rekke utfordringer, blant annet korrupsjon, mangel på arbeidskraft, høy inflasjon og papirløse migranter.