
Mangel på norsk kjøtt

– Vi håper situasjonen bedrer seg så snart som mulig.
Ifølge TV 2 opplever dagligvarekjedene at det er mangelfull tilgang på norsk storfekjøtt.
Dette skal ha ført til at enkelte produsenter må bruke kjøtt fra utlandet.
Kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen sier de først og fremst ønsker å selge norsk kjøtt.
– Det er det kunden vil ha. Når det er underskudd i det norske markedet, benytter vi oss av importerte råvarer for å unngå tomme hyller, sier hun til TV 2.
Se video: Ekspert: – Kjøper produkter vi ellers ikke ville kjøpt
Flere opplever det samme
Søyland sier at det nå benyttes utenlandsk kjøtt i deres kjøttdeiger fordi det ikke er nok ferskt kjøtt i de norske hyllene.
– Vi håper situasjonen bedrer seg så snart som mulig, slik at vi kan ha mer norsk kjøtt i hyllene, sier Søyland.
Også i Coop og hos Rema 1000 opplever de mangel på kjøtt fra Norge.
Kommunikasjonssjef Silje Verlo Alisøy i Coop sier de kun bruker norsk kjøtt i Coop-merkevaren. Men i deres Xtra-serie kan det være importert kjøtt.

– Helt vanlig
Hos Rema 1000 er det Nordfjord Kjøtt som både leverer sin egen merkevare og produserer for Rema 1000s egne merkevarer.
Rema sier til TV 2 at de opplever en lavere leveringsgrad på enkelte produkter.
I Norge er det Nortura som er markedsregulator for kjøtt og egg.
Ifølge dem står norsk kjøtt for rundt 92 prosent av det norske markedet. De opplyser til TV 2 at det har vært noe lavere innmeldinger av ku etter 1. mars enn ventet.
– Det er helt vanlig at de fleste importkvotene blir brukt på våren, fordi vi i Norge slakter flest storfe på høsten. På den måten kan dyrene gå ute og beite i nydelig norsk natur lengst mulig, sier kommunikasjonsrådgiver Matilda Aronsson til TV 2.