
Ja, det selges mandariner i Norge

Trodde du du spiste en klementin? Det kan ha vært en mandarin.
Man kan ikke alltid få det man ønsker seg til jul.
Er du en som setter pris på en saftig klementinbåt uten stein? Da bør du ikke lese videre.
I år vil det nemlig være mer stein i klementinen.
Det skriver Bama i en pressemelding.
Dette er en konsekvens av vær- og klimautfordringer. De ekstra steinene skyldes naturlig pollinering fra bier og vind, skriver Bama.
Smaken vil derimot være svært god på grunn av den varme sommeren.
I pressemeldingen opplyser Bama om at de ikke skiller på mandarin og klementin, men kaller alle klementiner.
«Det er fordi de har så mange like egenskaper at de aller færreste vil merke noen forskjell – begge er søte, saftige og lette å skrelle, og ser ganske identiske ut» skriver de.
De siste årene skal det ha vært en stor utvikling på området, da klementiner nå dyrkes flere steder enn før, både på den nordlige og sydlige halvkule, gjennom hele året.
Ifølge Bama er flere av disse nye sortene egentlig mandariner, men de kalles altså klementiner.