
Danby Choi: – Kan bli litt for mye av det gode

Subjekt-redaktøren har ikke en typisk påske som mange andre.
Oslo-gutten Danby Choi (31) hopper mellom redaktørstolen, talerstolen og TV-ruten stadig vekk.
Den travle Subjekt-redaktøren har ingen planer om å skru ned tempoet med det første. I påsken sitter 31-åringen foran kontorpulten med glede, men sniker inn litt tid til påskepynting i heimen.
Til ABC Nyheter deler Choi blant annet om sin begeistring for egg, hvorfor Hemsedal kan bli litt for mye av det gode og hvilken kjent person han hadde invitert hjem til påskelam.
– Hva gjør du i påsken?
– I år skal jeg være på jobb. Men det gjør ingenting når man er veldig glad i jobben og kollegaene sine i Subjekt.

– Hva er dine påsketradisjoner?
– Jeg må nok innrømme at jeg som regel jobber i feriene, men det hender også at jeg tar en tur til fjells med kompiser. I år tok jeg påskehelgen mens det ikke var påskeferie, fordi påsken havner så langt utpå året. Lurer på om det er noe snø igjen til dem som planlegger å stå på ski?
– Hva spiser du i påsken?
– I oppveksten gikk det i koreansk mat, bare litt mer staselig enn vi ellers spiste. Jeg er vokst opp i en koreansk familie med få norske tradisjoner. Men påsken er en kristen høytid, og jeg er vokst opp i en kristen familie, så noe overlapp er det jo.
– Bløtkokt eller hardkokt egg?
– Ja, takk, begge deler. Jeg har lenge vært dypt fascinert av egget, egentlig. Så lite, så næringsrikt og så utrolig mange kule måter man kan tilberede det på. Jeg foretrekker eggerøre over både bløte og hardkokte, og synes eggerøren er en veldig god lakmustest på om man er god eller dårlig på kjøkkenet.
– På frokostrestauranter pleier jeg å bestille Eggs Benedict, altså med posjert egg, og da med så flytende eggeplomme som mulig. Tenk at man kan gjøre alt dette med egget, og at en enkel, bitteliten høne kan produsere flere hundre slike i året. Man kan bli religiøs av mindre, det er jo nesten for godt til å være sant.

– Hva må til for at påsken skal være komplett for deg?
– Jeg elsker å pynte og styre med dekoren og sånt hjemme, og gleder meg til å ta frem påskepynten.
– Hva er ditt beste og verste påskeminne?
– Mitt beste og verste påskeminne er fra Hemsedal. Herlig med så mange folk, men kan det bli litt for mye av det gode også? Det er ikke noe spesielt minne derfra, bortsett fra at det er så mange folk og så mange albuer og så mye man skal få til, litt som på nyttårsaften.
– Bypåske eller hyttepåske?
– Jeg er gjerne på en hytte. Men har ikke selv, da.
– Hva vil du helst ha i påskeegget?
– Noe godt å lese på.
Se video: Norsk tannlege advarer mot whitening-tannkrem
– Hva vil du anbefale andre å smake, lytte, lese eller se denne påsken?
– Jeg anbefaler et Subjekt-abonnement. Rundt påsketider hvert år fyller vi år, og da tenker jeg stadig på hvor utrolig flinke kollegaene mine er, og hvilken avis de altså lager. Hatten av for dem.
– Hvis du kunne invitert én kjent person (død eller levende) til påskelam – hvem hadde du valgt?
– Jeg savner Shabana Rehman mye.