
Pinnekjøtt fra Garden Oppheim hedret for unik smak

Stor stas for lokamatprodusent Renate Søndrål fra Garden Oppheim i Hallingdalen da kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, overrakte plakett som synlig bevis for at deres pinnekjøtt er i Norgestoppen.
Og dermed er kvalifisert for Spesialitet, merkeordningen for lokalmat særklasse.
Garden Oppheim lager pinnekjøtt av lam hovedsaklig fra egen besetning.
Lammene beiter ved foten Hallingskarvet og alle trinn i foredlingsprosessen foregår på gården i en tømmerlåve fra 1800-tallet. Produsenter er Renate og Sjur Søndrål.
Under en fagsamling i Stiftelsen Norsk Mat ved Kulinarisk Akademi onsdag ble Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse, offisielt tildelt til røkt og urøykt pinnekjøtt fra Garden Oppheim.
Pinnekjøtt i særklasse

- Dette er kjøttrikt pinnekjøtt, det er pent skjært og har en god fordeling av de ulike stykningsdelene i pakken. Kjøttet har en ren delikat smak av lam med en fin fettbalanse. Pinnekjøtt fra Garden Oppheim er et produkt i særklasse i sin kategori, sa kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, under tildelingen ifølge en pressemelding fra Stiftelsen Norsk Mat.
- Det unike med vårt produkt er at vi gjør alt på vår egen gård med våre egne hender. Produksjonen har mye enkelt utstyr. Vi tørrsalter og tørker pinnekjøttet i frisk fjellluft, sier Renate Søndrål fra Garden Oppheim.
- Vi syns det er veldig stas å få Spesialitet på pinnekjøttet vårt, det betyr at noen andre har vurdert og kvalitetssikret det. Vi håper det vil øke salg og oss som en kvalitetsmerkevare i markedet, avslutter Søndrål.
Utvalgt av fagjury
Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.