Seks menn dømt etter utpressing av norsk artist

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem menn er dømt for grovt ran og organisert kriminalitet og én er dømt for hvitvasking etter at sønnen til en norsk artist ble kidnappet i 2023.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ettermiddag kom dommen fra Trøndelag tingrett, skriver Adresseavisen. Fem av mennene dømmes for grovt ran eller medvirkning til dette:

* En 25 år gammel svensk mann er dømt til fire år og seks måneders fengsel.

* En 25-åring fra Østlandet er dømt til seks år og seks måneders fengsel. Han er også dømt for grov hvitvasking og besittelse av 28,4 kilo hasj.

* En 26 år gammel mann er dømt til seks år fengsel og to måneders fengsel for det samme.

* En 20 år gammel mann fra Østlandet til samfunnsstraff, mens en 19-åring fra Trondheim dømmes til fengsel i to år, hvorav ett betinget, for medvirkning til grovt ran.

* I tillegg dømmes en 26 år gammel mann fra Oslo til samfunnsstraff for grov hvitvasking.

Bortførte sønnen

Det var natt til 9. mai 2023 at sønnen til den norske artisten ble bortført og holdt i flere timer. Han ble dessuten utsatt for vold, ifølge tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I etterkant av kidnappingen ble artisten fra Trondheim utsatt for alvorlige trusler. Musikeren overførte totalt 750.000 kroner til et kontonummer i tidsrommet 25. mai til 31. mai 2023.

I tiltalen kom det fram at en av mennene truet med å drepe artistens sønn dersom artisten ikke betalte en angivelig narkotikagjeld.

Retten er ikke i tvil om at de fremsatte truslene fremkalte alvorlig frykt for vold hos den fornærmede artisten, skriver Adresseavisen.

Var livredd

– Fornærmede har selv forklart at han var livredd, han klarte ikke å fungere og var i konstant beredskap og i frykt for hva som ville skje. Fornærmede og familien flyttet på ulike hemmelige adresser hvor de bodde i flere uker og hadde bevæpnet politi rundt seg kontinuerlig, heter det i dommen.

Fire av de tiltalte dømmes i fellesskap til å betale erstatning på 642.127 kroner til fornærmede. I tillegg blir det inndratt 107.873 kroner fra 26-åringen fra Oslo som tilfaller artisten.

20-åringen dømmes til å betale 20.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede, mens svensken, 25-åringen og 26-åringen fra Østlandet dømmes til å betale 130.000 kroner i oppreisning.