Putin angrer ikke på Krim-annektering

Russlands president Vladimir Putin angrer ikke på annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya i fjor. Foto: EPA / NTB scanpix.
Russlands president Vladimir Putin angrer ikke på annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya i fjor. Foto: EPA / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin angrer ikke på annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya i fjor. Han sier en historisk feil ble rettet på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler at vi gjorde rett, og jeg angrer ikke på en ting, sa Putin i et intervju i en dokumentarfilm produsert av russisk statlig fjernsyn.

Han sa at Russland med annekteringen av Krim hadde rettet opp feilen som sovjetlederen Nikita Khrusjtsjov gjorde da han overførte Krim fra Russland til Ukraina i 1954, den gangen begge land var en del av Sovjetunionen.

Les også: Nordmenn har minst til overs for Putin

Annekteringen av Krim og den påfølgende krigen i Øst-Ukraina har ført til et iskaldt forhold mellom Russland og Vesten, det verste siden den kalde krigen.

I intervjuet med TV-kanalen Rossiya 1 anklager Putin USA for å ha direkte kontakt med og gi logistisk støtte til opprørere i Nord-Kaukasus. Han sier at de har etterretning som viser at det var slik kontakt i Aserbajdsjan.

Les også: Putin om sanksjonene: De kommer ikke til å ta slutt med det første

Putin sier at hans etterretningstjeneste FSB har mottatt et brev fra sine kolleger i Washington som sier at USA vil ha kontakt med enhver opposisjonell i Russland.

Han hevder at USA ser ut til å ha støttet de militante opprørerne i Tsjetsjenia fordi enhver motstander av Russland måtte anses å være en alliert.