Hasjtiltalte Cappelen før gigantsaken: – Jeg angrer

Den såkalte hasjbaronen Gjermund Cappelen sier at han angrer på det han har gjort. Foto: Privat.
Den såkalte hasjbaronen Gjermund Cappelen sier at han angrer på det han har gjort. Foto: Privat.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire dager før rettssaken mot ham starter i Asker og Bærum tingrett sier den såkalte hasjbaronen Gjermund Cappelen at han angrer på det han har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg angrer. Skulle jeg ha valgt om igjen, så hadde jeg tatt helt andre valg enn det jeg gjorde for 25-30 år siden, sier Gjermund Cappelen til TV 2.

Han har latt seg intervjue på cella i forkant av rettssaken mandag, der han må svare på en tiltalte for innførsel og salg av 1,4 tonn hasj fra 2011 til 2013. Tilsynelatende vil han svare ja når dommeren spør om han erkjenner straffskyld for hovedpunktene i tiltalen.

Les også: Cappelen: – Jeg smuglet 100 partier

Cappelen har i politiavhør kommet med en uforbeholden tilståelse. Han har imidlertid kun forklart seg om sin egen rolle, og angivelig ikke tystet på de åtte andre som sitter sammen med ham på tiltalebenken.

Les også: Cappelen tiltalt for organisert narkotikakriminalitet

– Skal jeg kunne gjøre opp for meg, så må jeg gjøre opp på en ordentlig måte. Derfor har jeg fortalt hele historien. Jeg ville ha skjelettene ut av skapet. Jeg ville gjøre det sånn at jeg ikke vil bli innhentet av fortiden min en gang til. Det har vært det som har vært det viktigste her, sier han.