Eventbyrå: De nye coronatiltakene innebærer i praksis et arrangementsforbud

I slutten av forrige måned aksjonerte Kultur-Norge med å lyssette en rekke kulturbygg for å signalisere at det brenner et rødt lys for kultur- og eventbransjen på grunn av coronarestriksjonene. Nå strammer regjeringen inn tiltakene ytterligere. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
I slutten av forrige måned aksjonerte Kultur-Norge med å lyssette en rekke kulturbygg for å signalisere at det brenner et rødt lys for kultur- og eventbransjen på grunn av coronarestriksjonene. Nå strammer regjeringen inn tiltakene ytterligere. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye coronatiltakene kan føre til at ingen vil booke arrangementer, frykter eventbransjen. – Det er i praksis et arrangementsforbud, mener eventbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både regjeringen og Oslo kommune innførte mandag en rekke nye skjerpede coronatiltak, blant annet en maksgrense på 20 personer på innendørs arrangementer uten faste seter i hovedstaden. De nye tiltakene skal vare fram til starten av desember.

– Dette skaper mer frykt for å booke noe som helst, uavhengig av hvor stort eller lite det er, og det er det vi ser på som problematisk. Det er en frykt i markedet for å ha arrangementer, så det bookes ikke, sier leder Janette Haukland i Sponsor- og Eventforeningen til Kampanje.

Etter at pandemien kom til Norge har eventbransjen hatt en omsetningssvikt på mellom 80 og 90 prosent, ifølge Haukland.

Blant de nye coronatiltakene er også et forbud mot å ha mer enn 50 personer på firmafester. Tiltakene er i praksis et forbud mot arrangementer, mener daglig leder Jens Nesse i eventbyrået All-In.

– Når det har vært lov med 200, sier næringslivet toppen 50, for det er godt innenfor regelverket. Når de nå strammer inn regelverket ytterligere, så betyr det at det vil bli veldig få næringslivsarrangement som vil bli holdt på denne siden av jul, sier Nesse.