Sørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anonyme politiansatte i Sørøst politidistrikt skriver til justisminister Jøran Kallmyr at arbeidspresset er så stort at de ikke får gjort jobben sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telefoner blir ikke besvart og ubehandlede saker hoper seg opp, skriver Drammens Tidende onsdag.

– I juni 2019 hadde sentralen 2.566 ubesvarte 02800-anrop. Det er 24 prosent av alle innkomne anrop. På samme tid hadde sentralen 105 ubesvarte nødanrop, noe som tilsvarer 1,24 prosent, skriver en ansatt i et notat til justisminister Jøran Kallmyr (Frp).

Underdimensjonert operasjonssentral

I sommer ba Politiets Fellesforbund (PF) sine medlemmer i Sørøst politidistrikt beskrive hverdagen. Tilbakemeldingene ble samlet i et 50 sider langt notat som ble overlevert statsråden da han besøkte distriktet i sommer.

Sørøst politidistrikt ble opprettet i 2016 gjennom en sammenslåing av Nordre Buskerud, Søndre Buskerud, Vestfold og Telemark politidistrikter. Ansatte på den nye felles operasjonssentralen i Tønsberg sier de har så mye å gjøre at de ofte ikke rekker å ta telefonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Underdimensjonering av operasjonssentralen har ført til at så mange som 200 innkomne anrop per dag ikke har blitt besvart, og at ventetiden på 02800 fort har vært 45 minutter. Dette leder til at befolkningen slutter å ringe politiet, skriver en ansatt.

Gjør inntrykk

Politimester Christine Fossen skriver at det gjør sterkt inntrykk å lese tilbakemeldingene fra sine ansatte.

– Vi tar derfor skrivet på største alvor og det har vært tema hos oss siden sommeren da justisministeren var her på besøk, skriver Fossen blant annet i en epost til Drammens Tidende.

Drammens Tidende har bedt om kommentar fra justisminister Kallmyr, men tirsdag ettermiddag hadde han ikke svart.